Succé för Stockholm stads app

AREMO / Aremo / Succé för Stockholm stads app

Succé för Stockholm stads app

För drygt ett år sedan lanserade Stockholm stad ”Tyck till-appen” som har blivit en stor succé bland stockholmarna. Via appen kan stockholmarna integrera med staden genom att bland annat anmäla klotter, betala p-platsen eller helt enkelt komma med egna idéer till en förbättrad stadsmiljö.

– Det har fungerat över förväntan. Handläggningen av ärendena går snabbare och eftersom vi får veta exakt var det uppstått ett problem så går det också fortare att åtgärda, säger Elisabeth Andersson, handläggare på Trafikkontoret.

Enligt DN inkom 34.000 felanmälningar förra året, 22 procent av dem kom från appen. Till och med april i år har 15.600 ärenden landat på trafikkontoret och 35 procent av dem skapades i en smartphone. Att fler än Trafikkontoret är nöjda framgår av de recensioner appen fått i till exempel App Store.

– Suveränt bra. Anmälde klotter sent på kvällen. Perfekt med automatisk positionsangivelse och möjlighet att bifoga foto. Dagen därpå var klottret sanerat, skriver en användare av appen.

 HÄR kan du ladda ner appen och anmäla klotter för iPhone. HÄR laddar du ner appen för android. 

Källa: DN Sthlm

KONTAKTA OSS

Skriv en fråga, så återkommer vi till dig så snart som möjligt!
För att använda CAPTCHA måste tillägget Really Simple CAPTCHA vara installerat.

Det är bara att börja skriva, och trycka Enter för att söka.

Aremo Klottersanering klotter Stockholm