Antalet klotteranmälningar ökar

AREMO / Aremo / Antalet klotteranmälningar ökar

Antalet klotteranmälningar ökar

Antalet anmälningar om klotter har ökat kraftigt i hela innerstan mellan år 2014 och 2015.

Vi kan se en ökad trend i samtliga stadsdelar, mest i Söderort där antalet anmälningar om klotter stigit med över 150 procent. Enda undantaget är stadsdelen Östermalm där antalet anmälningar har minskat.

Det finns flera förklaringar till att antalet anmälningar ökat. För det första så upplever vi en ökad trend av klotter i form av antal och omfång.

En annan anledning till att vi kan se en ökning är kommunikationsmöjligheterna med Stockholms Stad. Stadens ”Tyck till-appen” har gjort det möjligt för stockholmarna att själva kunna anmäla skadegörelse och klotter. Handläggningen av ärendena går snabbare och eftersom staden får veta exakt var det uppstått ett problem så går det också fortare att åtgärda.

Dessutom har de senaste vintrarna varit ovanligt milda och det har gjort att det gått att skriva på exempelvis parkbänkar och lyktstolpar under en större del av året.

Aremo underhåller stora delar av Stockholm Stads ytor. Vi arbetar efter stadens policy att sanera stadens egendom inom 24 timmar.

HÄR kan du ladda ner appen och anmäla klotter för iPhone. HÄR laddar du ner appen för android.

KONTAKTA OSS

Skriv en fråga, så återkommer vi till dig så snart som möjligt!
För att använda CAPTCHA måste tillägget Really Simple CAPTCHA vara installerat.

Det är bara att börja skriva, och trycka Enter för att söka.